Pretraživač „Inndex“

Švedska firma EuroComp Computer Systems AB, iz Geteborga www.eurocomp.org, sa našom kućom INNDEX MEDIA d.o.o. iz Beograda www.inmedia.rs, realizuje veliki projekat pretraživača za pametne telefone, za gradove i opštine Srbije i BiH (I RS i Federalni deo) pod nazivom INNDEX.

Ovaj svetski trend, da se građani, turisti i poslovni ljudi danas informišu putem pametnih telefona, kroz ovaj projekat prenosimo i na naše prostore. Ogroman je broj pametnih telefona koju su u funkciji, a koriste ih naši građani, i njihov broj se konstantno povećava.

Zaštitno lice ovog projekta i promoter, je naš poznati novinar Živorad Žika Nikolić, urednik i voditelj kultne emisije „Žikina Šarenica“ RTS.

Šta je zapravo projekat Inndex i šta bi Vaš Grad dobio sa podizanjem ovog pretraživača?

Pre svega, Vaš grad bi ušao u grupu gradova koji slede svetske trendove u modernim načinima komunikacija i informisanja, koji poseduju ovakve pretraživače. Izašli biste u susret više od 85% građana Vašeg grada kao i turista, poslovnih ljudi, koji poseduju ovakve telefone i tablet uređaje, i informišu se na taj način.

Projekat Inndex je skup internet medija koji u svom sastavu ima android aplikaciju podignutu u Google play Store (Guglova prodavnica aplikacija), za svaki grad pojedinačno, i specijalizovani web sajt prilagodjen za pametne telefone i tablet uradjaje www.inndex.rs, sa poddomenom za svaki grad. Do sada su podignuti: Beograd Inndex, Bijeljina Inndex, Brčko Inndex, Šamac Inndex, Ugljevik Inndex, Lopare Inndex.

Sve institucije Vašeg grada bile bi na jednom mestu, i svaka od njih mogla bi o sebi da „ubaci“ (prezentuje) neograničenu količinu podataka (Logo znak, fotografija, tekst, Google mapa, tel i mejl kontakti, web adresa, facebook, Twiter, skype) i sve to dostupno samo jednim klikom u aplikaciji, na svakom pametnom telefonu ili tablet uređaju. Evo kako je organizovan ovaj sistem po grupama i podgrupama, za svaki grad pojedinačno:

  • SMEŠTAJ: hoteli moteli i hosteli
  • UGOSTITELJSKE USLUGE: restorani, kafići i klubovi
  • SHOPING: prehrana, odeća i obuća, nakit i parfimerije, knjige i suveniri, tehnika, nameštaj, sve za decu…
  • MEDICINSKE USLUGE: klinike i ordinacije, apoteke, zubari, laboratorije…
  • NEGA LICA I TELA: saloni lepote, frizeri,sport i fitnes…
  • PREDUZEĆA: proizvodne delatnosti, uslužne delatnosti
  • KULTURA I OBRAZOVANJE: institucije kulture, obrazovanje
  • VESTI I NAJAVE: Mogućnost emtovanja vesti i najava koje mogu biti praćene fotografijama (vesti iz lokalne samuprave, života grada, …)
  • LOKALNA SAMOUPRAVA: institucije lokane samouprave

Grupe i podgrupe ovog sistema moguće je menjati i prilagođavati potrebama svakog grada ili opštine pojedinačno. Svi podaci u Inndex-u mogu biti postavljeni dvojezično, srpski i engleski, sa mogućnošću izbora na kom jeziku želite da dobijete podatke iz Inndex-a, postavljenog za Vaš grad ili opštinu.

Naročito interesantno je što bi lokalna samouprava dobila svoj medij kroz rubrike VESTI i NAJAVE događaja. Kroz ove rubrike moguće je da se svakodnevno objavljuju vesti sa po jednom fotografijom, kao i najave događaja. Dužina i broj vesti i najava događaja nisu ograničene.

Lokalna samouprava bi samostalno koristila i upravljala INNDEX-om, u periodu zakupa.

Korištenje ovog sistema, koji bismo postavili za Vaš grad ili opštinu, za građane bilo bi potpuno besplatano!

CENA ZA PODIZANJE PRETRAŽIVAČA INNDEX ZA VAŠ GRAD ILI OPŠTINU

Cena za podizanje i zakup pretraživača INNDEX, u šta bi ušla i mogućnost da neograničeno objavljujete podatake za sva preduzeća, preduzetnike, državana i javna preduzeća, institucije kulture i obrazovanja, institucije lokalne samouprave…, bez ograničenja, sa mogućnošću da u toku ugovornog perioda putem rubrika Vesti i Najave događaja, lokalna samouprava (organi Grada, Press služba) može da objavi neograničen broj vesti koji mogu biti propraćene fotografijom, a vezane su za rad istih, u trajanju od godinu dana.

Cena za ovu uslugu iznosi 3000 eura u dinarskoj protivvrednosti na dan fakturisanja.

Napominjemo da je ova cena subvencionisana u iznosu od 50% (subvencija je uračunata u gore navedenu cenu), jer je švedski partner predvideo subvencije za opštine i gradove koji među prvima zakupe naše usluge. Podizanje i zakup INNDEX-a i njegovo korištenje bio bi definisan ugovorom sa rokom trajanja od godinu dana, sa mogućnošću produžetka roka trajanja tog ugovora, na više godina po identičnim uslovima. Svakako bi press služba Vašeg grada ili opštine bila obučena od strane našeg IT centra kako upravljati ovim pretraživačem, sve to u okviru gore navedene cene.

Ukoliko postoji interesovanje sa Vaše strane, za više informacija o našem projektu, spremni smo doći do Vas na sastanak, gde bismo Vam dali više informacija i bliže Vam prezentovali mogućnosti ovog projekta.