Pretraživač „Inndex“

Švedska firma EuroComp Computer Systems AB, iz Geteborga www.eurocomp.org, sa našom kućom INNDEX MEDIA d.o.o. iz Beograda www.inmedia.rs, realizuje veliki projekat pretraživača za pametne telefone, za gradove i opštine Srbije i BiH (I RS i Federalni deo) pod nazivom INNDEX.

Ovaj svetski trend, da se građani, turisti i poslovni ljudi danas informišu putem pametnih telefona, kroz ovaj projekat prenosimo i na naše prostore. Ogroman je broj pametnih telefona koju su u funkciji, a koriste ih naši građani, i njihov broj se konstantno povećava.

Zaštitno lice ovog projekta i promoter, je naš poznati novinar Živorad Žika Nikolić, urednik i voditelj kultne emisije „Žikina Šarenica“ RTV Pink.

Šta je zapravo projekat Inndex i šta bi Vaš Grad dobio sa podizanjem ovog pretraživača?

Celi grad na Vašem pametnom telefonu ili tabletu!!!

Sve institucije Vašeg  grada bile bi na jednom mestu, i  svaka od njih mogla bi o sebi da „ubaci“ (prezentuje) neograničenu količinu podataka (Logo znak, fotografija, tekst, Google mapa, tel i mejl kontakti, web adresa, facebook, Twiter, skype) i sve to dostupno samo jednim klikom u aplikaciji, na svakom pametnom telefonu ili tablet uređaju.

Vaš grad bi ušao u grupu gradova koji slede svetske trendove u modernim načinima komunikacija i informisanja, koji poseduju ovakve sisteme. Izašli biste u susret više od 85% građana Vašeg grada kao i turista, poslovnih ljudi, koji poseduju ovakve telefone i tablet uređaje, i informišu se na taj način.

Projekat Inndex je skup internet medija koji u svom sastavu ima android aplikaciju podignutu u Google play Store (Guglova prodavnica aplikacija), za svaki grad pojedinačno, i specijalizovani web sajt prilagodjen za pametne telefone i tablet uradjaje www.inndex.rs, sa poddomenom za svaki grad. Do sada su podignuti: Beograd Inndex, Bijeljina Inndex, Brčko Inndex, Šamac Inndex, Ugljevik Inndex, Lopare Inndex.

Evo kako je organizovan ovaj sistem po grupama i podgrupama, za svaki grad pojedinačno:

  • SMEŠTAJ: hoteli moteli i hosteli
  • UGOSTITELJSKE USLUGE: restorani, kafići i klubovi
  • SHOPING: prehrana, odeća i obuća, nakit i parfimerije, knjige i suveniri, tehnika, nameštaj, sve za decu…
  • MEDICINSKE USLUGE: klinike i ordinacije, apoteke, zubari, laboratorije…
  • NEGA LICA I TELA: saloni lepote, frizeri,sport i fitnes…
  • PREDUZEĆA: proizvodne delatnosti, uslužne delatnosti
  • KULTURA I OBRAZOVANJE: institucije kulture, obrazovanje
  • VESTI I NAJAVE: Mogućnost emtovanja vesti i najava koje mogu biti praćene fotografijama (vesti iz lokalne samuprave, života grada, …)
  • LOKALNA SAMOUPRAVA: institucije lokane samouprave

Grupe i podgrupe ovog sistema moguće je menjati i prilagođavati potrebama svakog grada ili opštine pojedinačno. Svi podaci u Inndex-u mogu biti postavljeni dvojezično, srpski(bosanski I hrvatski) i engleski, sa mogućnošću izbora na kom jeziku želite da dobijete podatke iz Inndex-a, postavljenog za Vaš grad ili opštinu.

Naročito interesantno je što bi lokalna samouprava dobila svoj medij kroz rubrike VESTI i NAJAVE događaja. Kroz ove rubrike moguće je da se svakodnevno objavljuju vesti sa po jednom fotografijom, kao i najave događaja. Dužina i broj vesti i najava događaja nisu ograničene.

Lokalna samouprava bi samostalno koristila i upravljala INNDEX-om.

Korištenje ovog sistema, koji bismo postavili za Vaš grad ili opštinu, za građane bilo bi potpuno besplatano!